JADŁOSPIS DEKADOWY OD 17 DO 28 LUTEGO 2020 ROKU

DLA UCZNIÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ

Lp.

Data

Obiad

1

Poniedziałek

17.02.2020

Zupa pomidorowa2,5 z chlebem4, pulpety w sosie własnym4 z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy

900 kcal

2

Wtorek

18.02.2020

Krupnik4,5 z chlebem4, makaron z mięsem i warzywami4,5, kompot owocowy

920 kcal

3

Środa

19.02.2020

Zupa fasolowa5 z chlebem4, bitki wieprzowe w sosie4,5 z ziemniakami, buraczki czerwone, kompot owocowy

1020 kcal

4

Czwartek

20.02.2020

Zupa jarzynowa2,4,5 z chlebem4, udko z kurczaka z ryżem, marchewka tuszona z groszkiem2 , kompot owocowy

980 kcal

5

Piątek

21.02.2020

Rosół4,5, makaron4 z serem i polewą jogurtową2,4, kompot owocowy

900 kcal

6

Poniedziałek

24.02.2020

Barszcz biały2 z chlebem4, gulasz wieprzowy4 z kaszą gryczaną, surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka, kompot owocowy

960 kcal

7

Wtorek

25.02.2020

Zupa jarzynowa2,4,5 z chlebem4, schab pieczony w sosie chrzanowym2 z ziemniakami, buraczki czerwone, kompot owocowy

900 kcal

8

Środa

26.02.2020

Krupnik4,5 z chlebem4, spaghetti

mięsno-warzywne4,5, kompot owocowy

980 kcal

9

Czwartek

27.02.2020

Zupa pomidorowa2,5 z chlebem4, kotlet pożarski1,2,4 z ryżem, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy

1020 kcal

10

Piątek

28.02.2020

Rosół z makaronem4,5, filet rybny4 z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

960 kcal

ALERGENY: 1-JAJKA, 2-MLEKO, 3-GORCZYCA, 4-GLUTEN, 5-SELER, 6-RYBA

 

 120 total views,  1 views today